22 Şubat 2015 Pazar

PANDİSPANYA TARİFİ


Pasta tariflerimizin vazgeçilmez keki pandispanya tarifi bizim için en iyi yöntem.

MALZEMELER:
4 tane Yumurta
1 Su bardağı Şeker
1 Su Bardağı Un
1 Paket vanilya
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek kaşığı kaynar su

YAPILIŞI:
Kekimizi hazırlarken öncelikle 4 adet yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı kaplara ayırıyoruz.
Yumurta beyazını koyduğunuz kabın içerisine göz kararı şekerin yarını katıyoruz ve Mikser yardımıyla iyice karıştırıyorsunuz.
Yumurta sarılarının üzerine de kalan şekeri katıp yine mikser yardımıyla iyice karıştırıyorsunuz, sıvı yağı, ve üzerine 3 kaşık kaynar su ilave edip mikser ile iyice çırpın.
Un, Vanilya ve kabartma tozunu eleyerek katıp iyice çırpın.
Daha sonra yumurtanın beyazıyla hazırladığımız malzemeyi de ekleyip bir kepçe yardımıyla güzelce karıştırın.
Tereyağ ile yağladığımız tepsinin içerisine 1 tatlı kaşığı un serpiyoruz. Elinizle unu iyice yayın. Artan unu tepsiden dökün.
Hamurunuzu tepsiye döküp güzelce yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 - 25 dk. pişiriniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder